"Ботев-93"


"Ботев-93"

Седалище: Враца
Адрес: ул. "Втори юни"

"Ботев-93" (Враца) се слави със силна школа в класическата борба.
Сред емблемите на клуба е Ивайло Йорданов европейски шампион за мъже (1991) и №1 в света при младежите (1985), както и Тодор Генчев, трети в света.

Първи стъпки при нас правят също Галина Иванова и Камелия Цекова, които са сред първите медалистки в женската борба от големи първенства, както и Мими Христова, двукратна №1в Европа (2020, 2023).

Клубът е неизменно в призовата тройка на България във всички възрасти. Четири години е отборен шампион при мъжете (2018, 2019, 2020, 2021). И първи в комплексното класиране.

В залата се подготвят близо 100 състезатели. Тренировките са в зала "Вестител", която разполага с два тепиха и всичко необходимо за пълноценна подготовка.

Заниманията се водят от петима треньори, начело с Юлиян Георгиев, който също селекционер на юношеския национален отбор и президент на клуба, както и преподавател в спортното училище на града.

Почти всички наши състезатели са и ученици в спортно училище.

А някои от най-добрите наши борци са също в мъжкия представителен тим в момента - Йоан Димитров, Денис Демиров, Росиан Дермански, Николай Вичев, Стоян Кубатов, Светослав Николов...

Заниманията са всеки ден и са безплатни.