ЦСКА


ЦСКА

Седалище: София
Адрес: ул. "Пимен Зографски" №3

ЦСКА е един от най-успешните клубове в България, който развива борбата във всичките й разновидности – свободна, класическа, женска.

Клубът разполага и с най-голямата подготвителна група у нас за деца от 6-годишна възраст. В нашата зала се подготвят близо 50 малчугани.

А учениците между 6 и 12 клас учат в държавно спортно училище „Ген. Владимир Стойчев“.

Детската ни школа е отборен шампион на България в последните 4 години!

Нашите възпитаници, които се подготвят под ръководството на Димчо Димчев и Милен Димитров, също са носители на много медали от европейски и балкански първенства.

Повечето от националите са състезатели на ЦСКА.

В класическия стил това са братята Гриша и Едмонд Назарян.

По-малкият вече е балкански шампион при юношите, а по-големият Еди е №1 в Европа при мъжете и втори в света; Кирил Милов, също европейски шампион и сребърен медалист от световно първенство, който през 2022-а бе обявен и за борец №1 на България.

В нашия клуб са още Семен Новиков, №1 в Европа и носител на златния пояс., както и Абу-Муслим Амаев, световен шампион до 20 г.

Мъжкият отбор е воден от треньорите Братан Ценов, Емил Будинов, Елис Гури и Емил Иванов, които са и национални треньори.

В клуба разчитаме и на други двама национални треньори Мариян Бяндов, който води отбора за кадети, както и на Тарек Абделслам, наставник в юношеския представителен тим.

Едни от най-добрите ни състезателки при жените също са в нашия клуб, в който наставник е Петър Касабов, избиран два пъти за най-добър треньор на България.

А именно Тайбе Юсеин, световна и европейска шампионка, носителка на бронзов олимпийски медал от Токио 2020; Миглена Селишка и Мими Христова, европейски шампионки; София Георгиева, трета на европейските олимпийски игри, Виктория Бойнова, бронзова медалиста от европейското за кадетки през 2023-а.

В свободния стил състезатели на ЦСКА са Сали Салиев, втори на европейското за кадети, както и Олга Попова, европейска шампионка за кадетки през 2022-а, които се подготвят под ръководството на Васил Татарлиев и Мариян Стойнев, който е и национален треньор.

Собственици на ЦСКА са фамилия Ганчеви.

Президент на клуба е Методи Пенев, а изпълнителен директор - Димчо Димчев.

Тренировките на нашите състезатели са на националната база на комплекс „Диана“ в столицата.