"Дунав"


"Дунав"

Седалище: Сливо поле
Адрес: ул. "Детелина" №11

Клубът в село Сливо поле, може да се нарече „малка работилница за шампиони“. Повечето от нашите деца след това продължават в спортните училища на Русе, за да стигнат до медалите на големи първенства.

През школа са минали Венелин Крушков, бронзов медалист от европейско първенство за юноши; Максим Петров, европейски шампион и трети в света при юношите; Добромир Петров, също трети на континтален шампионат при кадетите.

През 2001-а нашите деца постигнаха най-големия успех, като станаха първи в отборното класиране на България.

Клубът бе възстановен през 2018-а, а залата бе ремонтирана и модернизирана с помощта на приятели и бивши състезатели през 2020-а. Тогава по-късно лентата преряза легендата Валентин Йорданов, за да може сега нашите млади таланти да имат всички условия за пълноценна подготовка.

Освен с тепих и уреди на „Суплес“, фитнес кът, състезателите могат да ползват и парна баня.

А след като в продължение на 5 години отборът нямаше никакви медали (2013-2018), сега вече имаме призьори от първенства и международни турнири. Азра Мустафова e балканска шампионка за кадетки и пета на европейското за същата възраст (2022, 2023), Сара Ахмедова е балканска вицешампионка и седма на европейското за кадетки през 2023-а.

На международния турнир „Неврокоп“ в Гоце Делчев през 2023-а, с участието на 280 деца от 9 държавия, отборът на „Дунав“ също се представи достойно. Участва с петима състезатели, и петимата взеха медали, а Андрей Каменов си тръгна с титла.

С талантите работят младият треньор Ивайло Каменов, който има основна заслуга за модернизирането на клуба. Неговият чичо Димитър Каменов пък има значителен принос за въстановяването на клуба и помага както в тренировките, така и с ценни съвети. Именно под негово ръководство децата стават отборни шампиони на България през 2001 година.

В момента в залата се подготвят близо 30 деца, тренировките са безплатни.