"Ловеч"


"Ловеч"

Седалище: Ловеч
Адрес: ул. "Хан Кубрат" №5

Клубът е с традиции и с много успехи в борбата. През ловешката школа са минали редица от изявените ни състезатели. Сред тях са Братан Ценов, световен и европейски шампион, бронзов олимипийски медалист (1988), сега селекционер на националния отбор; Ангел Бончев, втори в Европа (1984), Стефан Мирославов, втори в света и в Европа при юношите (1985, 1984), Али Моллов, трикратен европейски вицешампион и трети в света (2002), Симеон Милев, европейски вицешампион за юноши (1987), Михо Боев, №1 в света при юношите (1992), Севин Алдинов, №1 в Европа и трети в света при юношите (1994, 1992). 

Възпитаник на ловешката школа е и бизнесменът Гриша Ганчев, който е завършил спортното училище с профил "свободна борба".

В годините голяма част от националния отбор по класическа борба също е защитавал честа на ловешкия клуб.

Сега в клуба се подготвят близо 40 деца във всички възрасти, като най-малките са при децата. Сред тях също вече има призьори международни турнири - Веселка Веселинова, Никита Костова, Десислава Георгиева, Никола Галинов, Любомир Петров ..

Заниманията се водят от утвърдения треньор Хинко Нешев. Залата се намира до стадион "Хан Кубрат".

Тренировките са всеки ден и са безплатни.

Клубът се ръководи от бизнесмена Иван Мирославов, също бивш състезател по борба и възпитаник на местното спортно училище, а сега и член на управителния съвет на БФ Борба.