"Лютви Ахмедов"


"Лютви Ахмедов"

Седалище: Разград
Адрес: ул. "Дъбрава" №2

Клубът „Лютви Ахмедов“ е с традиции в свободната борба.

Школата носи името на световния и европейски шампион Лютви Ахмедов.

През разградската зала са минали много от елитните ни борци – олимпийският шампион Исмаил Абилов, трикратният еврошампион Ефраим Камберов, световният и европейски първенец Нермедин Селимов, световният шампион и два пъти №1 в Европа Иван Илиев, европейският вицешампион Мехмед Селманов, бронзовият медалист от световно първенство за юноши Гюлхан Руфат и много други.

В момента в клуба се подготвят близо 30 деца, някои от тях учат и в спортното училище на града.

А с малчуганите работи утвърденият треньор Халил Тауалъ, дългогодишен преподавател в спортнотото училище.

Талантите имат възможност да „попиват“ знания и от Ремзи Осман, който през 2023-а спечели за осми път световната титла за ветерани. Въпреки че е изпълнителен директор на клуба, шампионът три пъти в седмицата е на тренировки в залата. А Халил Тауалъ е негов първи треньор, благодарение на когото едва на 17 години става най-младият майстор на спорта.

Треньор в клуба е и националната състезателка Фатме Шабан, трета на европейското за девойки и пета на Евро 2023 до 23 години. На нея са поверени най-малките таланти.

Председател на клуба е Бейси Ахмед, също възпитаник на разградската школа.

Нашите състезатели имат възможност да тренират в една от залите на спортното училище, която е просторна, светла и има кът за силова подготовка.

Всяка година клубът организира турнир в памет на Лютви Ахмедов, на който състезателите ни имат възможност да проверят уменията си в конкуренцията на таланти от цялата страна.