“Миньор”


“Миньор”

Седалище: Перник
Адрес: ул. „Физкултурна“ №1

Иво Ангелов е най-голямото име в пернишката школа по борба в последните години. Именно той е президент и треньор в клуба, в който тренират над 120 деца в класическия стил и при жените.

Самият Иво Ангелов е световен и европейски шампион от 2013-а. Същата година е избран за спортист №1 на България за годината. И откакто пое ръководството на клуба преди 2 години,  успехите на младите ни състезатели значително се увеличиха. През 2021-а медалите бяха 14, а за 2023-а те вече са 28.
На международния тепих също имаме успехи. Данимир Йорданов стана балкански шампион за момчета, а Калоян Борисов спечели сребро.

Клубът е един от малкото, който поема и разноските на състезателите си за участие на първенствата у нас и в чужбина.

Освен да тренират, нашите таланти имат възможност и да учат в местното спорното училище „Олимпиец“.

Клубът разполага и с модерна зала с два тепиха. Треньорският екип разполага и с още двама изявени специалисти – Бисер Георгиев, бивш треньор в националния отбор, световен шампион за юноши и трети в света при мъжете, както и Веселин Цветков, първия треньор на шампиона Иво Ангелов.

„Миньор“ организира и 4 турнира, като два от тях вече са междудародни – Купа „Иво Ангелов“ и „Николай Георгиев-Кимбата“.