"Олимпиец-Атанас Комшев"


"Олимпиец-Атанас Комшев"

Седалище: Карнобат
Адрес: Стадион "Карнобат"

Клубът носи името на олимпийския шампион Атанас Комшев. И в чиято памет се провежда турнир в града, първото издание е през 1995-а.

В залата се подготвят близо 70 деца, които участват и на държавни първенства. Само през 2023-а нашите възпитаници спечелиха повече от 15 медала на вътрешни шампионати.

Сред най-изявените ни състезатели са Андрей Атанасов, призьор от международни турнири, пети на световното за кадети през 2022-а; Кирчо Илиев, седми на европейското за момчета (2017), както и участниците на балканско първенство Михаил Манолов, Димитър Димитров, Атанас Радев, които бяха част от българския стим, станал първи в отборното класиране (2023). 
В годините тимът е влизал в призовата тройка в отборното подреждане на България, момичетата са трети през 2004-а.

С подраставщите работят опитните треньори Здравко Петков и Марин Павлов, които са и преподаватели по физическо възпитание в средното училище „Св. Св. Кирил и Методий“. През 2022-а Петков бе избра за учител на годината от общината, а Павлов, който е европейски вицешампион от 1984-а в класическата борба и майстор на спорта, получи това признание няколко години по-рано.

Клубът разполага и с много добри условия за подготова. Залата е просторна, светла, разполага с два тепиха, има фитнес кът и сауна.

При нас се подготвят деца във всички възрасти, най-малките са от подготвителна група, където има възможност да тренират и момичета.