"Осман Дуралиев"


"Осман Дуралиев"

Седалище: Китанчево
Адрес: гр. Исперих, ул. „Оборище“ №4

Клубът е сравнително е млад, основан е през 2016-а година.

И е кръстен на Осман Дуралиев, двукратен олимпийски вицешампион, носител на 10 медала от големи първенства.

Името е избрано неслучайно. Клубът е създаден от Бехчет Хамид, негов далечен роднина, който е взел присърце да възроди борбата в този край след промените.

И успява!

В клуба тренират близо 35 деца от първи до 12 клас в свободната борба. И все повече малчугани провявяват интерес към най-успешния български спорт. Затова и тренировките са в три селища - освен в Китанчево, но и в Исперих и Лудогорци.

През 2021-а тимът стана трети в отборното класиране на България при децата. А сред най-изявените състезатели са Аксел Кадир, трикратен шампион на България при момчетата, както и Орлин Асенов, Анъл Назиф, Димитър Димитров, призьори и шампиони от турнири и първенства у нас.

Тренировките са безплатни и се водят от Бехчет Хамид, който е бивш национал, участник на световни и европейски първенства, призьор от международни турнири.

Всяка година състезателите имат възможност да участват и в турнири, организирани от клуба. Единият от тях е в памет на своя патрон Осман Дуралиев, другите са народни борби в Китанчево и Лудогорци.