"Пирин 2021"


"Пирин 2021"

Седалище: Гоце Делчев
Адрес: ул. "Дунав" №13

Клубът е един от най-младите у нас, започва да функционира през 2022-а.

Независимо от краткото време, в залата вече тренират близо 50 деца от 6 до 15 години в свободната борба.

Сред тях има шампиони и призьори от първенства на България, както и от международни турнири. Цвети Касова два пъти спечели титлата на страната при момичетата, а Шукри Дренчев веднъж.

През 2023-а възпитаниците на клуба участваха и в открития шампионат на Англия, на който Гери Касова и Суат Мехрем станаха шампиони.

Президент на клуба е Димитър Касов, бивш национал, който в годините се бори и в силната германска Бундеслига.

В треньорския екип е привлечен и Албен Кумбаров, европейски шампион и трети в света, който пък няколко години предаваше опита си в Страсбург.

С малчуганите работят още младата Фатме Мандева, пета на световното за девойки, и опитният треньор Бисер Таиров.

През 2022-а клубът организира и първия турнир за подрастващи за купа "Неврокоп", който събра 270 деца от 5 държави. На следващата година интересът към надпреварата бе още по-голям, на тепиха излязоха 281 момичета и момчета от 9 страни. За популяризирането на турнира активно помага и бронзовият олимпийски медалист и световен шампион Радослав Великов.

Младите таланти имат възможност да ползват една от залите в "Арена Неврокоп", която има всички условия за пълноценна подготовка, включително и фитнес кът. За успешното функциониране на клуба много помага и общината.

Заниманията са всеки ден. А за удобство, децата са разделени на по-малки тренировъчни групи.