„Симеон Щерев – Левски“


„Симеон Щерев – Левски“

Седалище: София
Адрес: „Пимен Зогрфски“ №3

Клубът носи името на една от най-успешните личности в борбата. Симеон Щерев е световен и трикратен европейски шампион, бронзов медалист на олимпийските игри Сеул 88. А в треньорската си кариера извежда до титлите на големи първенства Станка Златева, Радослав Великов, Михаил  Ганев.

Клубът е един от най-младите в столицата и в последните две години нашите деца са неизменно шампиони и призьори от държавните първенства. Подготвят се близо 50 състезатели от възрастите деца до мъже в свободния стил.

Често в нашата зала се подготвят и двама от най-добрите ни борци в момента Георги Вангелов, пети на олимпиадата, и Микяй Наим, европейски вицешамион.

Заниманията са в националната база на комплекс „Диана“.

Треньор в „Симеон Щерев – Левски“ е и самият Радослав Великов, световен шампион и бронзов олимпийски медалист от Пекин 2008.

През 2023-а клубът организира и първия у нас лагер за деца до 13-годишна възраст, в който се включиха близо 100 малчугани от цялата страна, включително и от Северна Македония. А бъдещите шампиони имаха възможността да се срещнат с големите звезди в българската борба Армен Назарян, Евелина Николова, Биляна Дудова, Кирил Терзиев....  И да чуят интересните разкази на двукратния олимпийски шампион Петър Киров.