"Станка Златева"


"Станка Златева"

Седалище: Сливен
Адрес: Парк "Юнак"

Клуб "Станка Златева" носи името на най-успешната ни състезателка в борбата, носителка на пет световни, шест европейски титли и на два сребърни олимпийски медала.

И както славната шампионка се раздава на тепиха за спечелванането на десетки медали от големи първенства, сега прави същото и като треньори, и като ръководител на клуба. Резултатите са налице.

Нейните възпитаници са сред шампионите и призьорите във всички възрасти на държавните първенства - Емине Осман, Мима Танева, Несрин Сюлейманова, Софи Тенева, Таньо Танев, Ивелин Димитров, Николай Иванов.... Софи Тенева стана също втора в света при кадетките (2021), а Емине Осман спечели бронз на световно първенство по ... плажна борба и се нареди втора на Балканите (2021).

В клуба се подготвят над 40 деца. Тренировките са в модерната зала, която също е кръстена на името на шампионката. Съоръжението разполага с всичко необходимо за пълноценна подготовка - има три тепиха с фитнес кът.

Най-талантливите деца, които искат да продължат да се развиват, имат възможност да учат след пети клас в Спорното училище на града.

Традиционно клубът организира и турнир на открито, който е за деца от подготвителни групи до юноши и девойки.

А работата в клуба Станка Златева съчетава и с националния отбор за девойки, на който е старши треньор.  Преди това шампионката води представителния отбор за кадетките. В треньорската работа й помага Недка Атанасова, която също е преподавател в Спортното училище и същевременно е треньор в националния отбор за кадетки.