"Златарица"


"Златарица"

Седалище: Златарица
Адрес: ул. „Никола Златарски“ №5

Клубът по борба в Златарица е един от най-старите у нас, основан е още през 1957 година от Стефан Бурнев, който е и първият треньор.

Значителен принос за развитието на школата има също дългогодишният треньор Никола Енкин, откривател за голямата борба на световния шампион Михаил Ганев. А след това препоръчва на родителите му талантът да продължи в спорното училище на Велико Търново.

В момента в клуба се подготвят близо 30 деца от 2 до 8 клас, които работят под ръководството на утвърдения треньор Валентин Попов, шампион на България в тежка категория и изявен джудист и самбист.

Сред най-изявените състезатели на школата са Байрям Кисьов, шампион на България при децата, Тодор Добрев и Николай Момъков, които също са призьори от престижни турнири.

Тренировки се всеки ден и са безплатни. А всеки нов състезател получават кецове и екипировка от клуба при започване на заниманията. Традиция е престижните класирания на малчуганите да бъдат поощрявани с награди.

Клубът разполага също със светла и просторна зала за тренировки.

Всяка година клубът организира и традиционните народни борби "Юнашка слава" за малки и големи, които се радват на голям интерес и събират изявени борци от различни поколения.