Наско Сичанов


СвободенСтил
Възраст:
@момичета
Девойки
Юноши
Кадети
Мъже

Наско Сичанов е първият треньор на Елица Янкова, бронзова олимпийска медалистка от Рио 2016. Той работи с нея от 2009-а и само за три години бъдещата призьорка от игрите става два пъти шампионка на България при момичетата и кадетките.

Той е треньор и на синовете си, като по-малкият Ивайло Сичанов става европейски вицешампион за юноши (1996). Под негово ръководство Светослав Нейчев също става втори в Европа и трети в света при юношите.

Роден е на 2 юни 1955 г. във Варна.
И още 12-годишен започва да тренира борба при изявения треньор Георги Крачев.

Състезава се за отборите на „ЖСК – Спартак“ (Варна) и ЦСКА (1974-976 г.), където отбива и военната си служба.

Бори се в най-леката категория до 48 кг. И е шампион на страната във всички възрасти, като при мъжете и младежите става №1 през 1981 г. в родния си град.

Той е и европейски отборен шампион с тима на ЦСКА през 1974 г., а негови треньори тогава са Руси Русев и Янчо Патриков.

След като отбива военната си служба се връща във Варна, където продължава да тренира под ръководството на Симеон Кондов, Георги Крачев и Киркор Леонов.

А след като приключва със състезателната си кариера, в продължение на 3 години е треньор на деца и подготвителни групи в спортното училище на Варна (1987-1990). След това съдбата го отвежда в Полша, където подготвя талантите от град Гдиеж. Там българският специалист остава на работа 2 г.

Треньорската му кариера приключва в спортното училище на Варна, където остава до пенсионирането си (1996-2019).