Баща и син ще мерят сили на шампионата за мъже в Пловдив


Баща и син ще мерят сили на шампионата за мъже в Пловдив
сн. UWW
12 юни 2024

Автор:  BGWrestling.bg

Баща и син ще мерят сили на държавния личен-отборен шампиона за мъже в класическия стил в пловдивската зала "Колодрума" утре, 13 юни. И двамата са представители на "Ботев-93" (Враца). 

Юлиян Георгиев е селекционер на националния ни отбор за юноши, президент на клуба във Враца, а през есента стана втори на световното за ветерани. В кариерата си има и две световни титли. Той ще излезе в категория до 97 кг, където е заявен националът Йоан Димитров, европейски вицешампион до 23 г.

А неговият син Димитър, станал пети на европейското до 23 г. преди седмици, ще излезе при 67-килограмовите. В същата категория ще се бори и опитният Константин Стас.

В надпреварата ще се включи още Стоян Кубатов, пети от Мондиал 2023. Състезателят на "Левски" обаче ще излезе в по-горната категория до 77 кг. 

При 72-килограмовите титлата ще атакуват Петър Горняшки, пети на европейското до 23 г. преди седмици, Иво Илиев, носител на два брона от континентални първенства до 23 г., както и младият Гриша Назарян. По-рано тази година синът на Армен Назарян стана шампион на България при юношите. 

На тепиха ще излязат 160 състезатели от 30 клуба. 

Срещите са от 10 часа, входът на зрителите е свободен. 

В прикачения файл е жребият, както и програмата за първия кръг ТУК