Близо 230 деца от 6 държави събра турнир "Пламен Пенев"


Близо 230 деца от 6 държави събра турнир
1 октомври 2023

Автор: bgwrestling.bg

Близо 230 деца от 6 държави - Турция, Словакия, Северна Македония, Молдова, Украйна и България спориха за отличията във второто издание на турнира "Пламен Пенев"  за деца, момичета и девойки в Търговище.

Домакините от "Олимпиец" (Търговище) взеха най-много награди, както и голямата - на семейството на Пламен Пенев. Тя бе ваучер за спортни стоки на стойност 4000 лева.

Възпитаниците на "Олимпиец" - Ангел Стефанов (53 кг) и Райа Лефтерова (70) бяха обявени съответно за най-техничен и най-резултатен състезател, след като станаха първи в своите категории при децата, първа група.

Специалните призове при децата, втора група взеха Мерт Мустафов (35), също от "Олимпиец" (Търговище), и Петко Саракостов (“Борба и самбо“, Ямбол).

Носител на пояса „Пламен Пенев“ стана Ралица Пенева (62) при девойките и Давид Петров (32) при децата.

Радослав Великов, пък взе купа „Светлен Генчев“, учредена в памет на дългогодишния международен съдия.
Синът на световния шампион и бронзов олимпийски медалист Радослав Великов стана шампион в категория до 38 кг при децата, втора група. Неговият брат Симеон Великов (32) също е победител, но при децата, първа група.

Турнира изгледаха много шампиони и медалисти от големи първенства, сред тях Валентин Йорданов, Рахмат Сукра. Гост в залата бе и градоначалникът Дарин Димитров, който връчи Купата на кмета на отбора-домакин.

Надпреварата е в памет на Пламен Пенев, бронзов медалист от световно първенство за младежи и трети на европейско първенство за юноши, участник на олимпийските игри. Той почина през 2021-а, едва на 46-годишна възраст, покосен от инфаркт.

Класирането може да видите ТУК