Дудова: Това не беше моят стил


Дудова: Това не беше моят стил
©bgwrestling.bg, Ю.Тодоров
23 септември 2023

Автор: BGWestling.bg

„Това не бях аз на тепиха, не беше моят стил – призна Биляна Дудова в профила си във фейсбук. - Целта не беше пето място! А да спечеля световна титла и квота за България!“

На планетарното първенство в Белград световната и четирикратна европейска шампионка два пъти не успя да стигне до олимпийската виза. Първо загуби сблъсъка за бронза (0:3), който ѝ осигуряваше билет за „Париж 2024“, а след това падна и в допълнителната среща за визата (2:3).

“В такива моменти е трудно дори да си поемеш дъх – продължава шампионката. - Толкова е горчиво, че не можеш да преглътнеш. Да се готвиш с дни, седмици и месеци, да водиш битки, да проливаш пот, кръв и сълзи и всичко това да отиде на боклука. Факт е, че това състезание не беше моето, не беше и моят ден. Ще тренирам още по-усилено, за да съм готова за следващите предизвикателства догодина. Ще се върна на тепиха по-уверена и по-силна отвсякога!

Догодина има два „поправителни“ турнира. На европейската квалификация в Баку през април, квоти взимат финалистите във всяка категория, а на световната в Истанбул през месец май – първите трима, като бронзовите медалисти ще имат допълнителна среща за визата.