Евелина Николова грабна титлата на Гран при в Испания


Евелина Николова грабна титлата на Гран при в Испания
8 юли 2023

Евелина Николова грабна титлата на турнира Гран при в Испания.

В решителната схватка за отличието бронзовата олимпийска медалистка се наложи над канадката Миа Фрейзън с 10:6 при 57-килограмовите.

Преди това българката записа още две победи. На старта тя бе категорична срещу полякинята Анджелика Митковска – 12:0, а на полуфинала имаше трудна среща с корейката Куон Йонгджин. Нашето момиче губеше с 1:5, но успя да обърне резултата, за да завърши победоносно с 9:7. В ъгъла на азиатката бе Муун Еу Джае, двукратен олимпийски вицешампион.

А край тепиха Евелина получаваше наставления от личния си треньор Мирослав Гочев, призьор от световни и европейски първенства и международен съдия.

В напреварата участие взеха състезатели от над 30 държави.

„Щастлива съм от този медал, защото показва, че подготовката ни върви в правилна посока – каза Евелина. - Турнирът беше силен, много класни състезатели бяха дошли, за да си направят проверка. Целта на всички е световното в Белград през септември, което е и първа олимпийска квалификация. Преди това имах лагер в Италия, който мина спокойно и бе много пълноценен. Засега всичко върви по план.“

Това бе и първа международна изява за Евелина след европейското в Загреб през април, на което тя се завърна с бронз след дълго лечение на травма. А миналия месец стана шампионка на България за пореден път.