Евелина Николова стана почетен гражданин и на Кюстендил


Евелина Николова стана почетен гражданин и на Кюстендил
29 февруари 2024

Автор: bgwrestling.bg

Евелина Николова бе удостоена със званието почетен гражданин на Кюстендил. Бронзовата олимпийска медалистка получи наградата от кмета на града инж. Огнян Атанасов и Димитър Велинов, председател на общинския съвет, по време на днешната сесия.

Още през месец декември стартира гражданска инициатива, подета от международния съдия Каролина Грозданова, по удостояването на една от най-успешните ни състезателки по борба, с почетното звание. Тя бе подкрепена от цялата спортна общественост в града, която днес стана факт.

Пътят до олимпийската стълбичка на Евелина минава и през школата на Кюстендил. Тя е завършила спортното училище в града и се състезава за клуб „Васил и Георги Илиеви“. В една година е избрана за спортист на Кюстендил, както на спортното училище (2011).

"Изключително чест и огромно признание за мен да бъда удостоена с това звание", каза тя.

Това е третият град, който обявява Евелина за свой почетен гражданин. Преди това олимпийската медалистка получи признание в родния си Петрич, след това и в Созопол, за чийто клуб „Ангел Гочев“ се състезава и сега. 

По-рано този месец тя спечели последния си медал - сребро от европейското първенство, с което отличията й от големи първенства станаха 10. А в момента се подготвя за следващото предизвикателство – олимпийските квалификации.

Преди това българската публика ще я види на турнира „Дан Колов – Никола Петров“ в столичната „Асикс Арена“ следващата седмица (7-10 март).