Иранец сензационно надви Снайдер за титлата


Иранец сензационно надви Снайдер за титлата
Снимка UWW
12 януари 2024

Автор: bgwrestling.bg

Иранецът Амирали Азарпира бе голямата сензация във втория ден на рейтинговия турнир в Загреб. Персиецът надви фаворита Кайл Снайдер (САЩ) с 6:3, след като губеше с 0:3 и взе титлата в категория до 97 кг на свободния стил.

Двубоят бе повторение на миналогодишния сблъсък, който бе спечелен от американеца. Във визитката си Снайдер има олимпийска, три световни титли и 9 от панамерикански шампионати и игри. Докато съперникът му е два пъти №1 в света до 23 г. и още няма медал от голямо първенство при мъжете.

„Специално бях тренирал за този финал с другите момчета в отбора – призна Азарпира. - Миналата година загубих от него, но тази бях сигурен, че ще стигна до победата. И въпреки че изоставах с 3 точки, имах план как да обърна резултата. И дори и да изоставах с 6 точки, знаех че мога да спечеля. Умът ми беше готов за това състезание и вече имах самочувствие.“

„Той имаше добра защита, влезе в краката ми, отбеляза точка, а аз нямах време да реагирам“, призна Снайдер.

Азарпира използва традиционното за Иран влизане в краката. Същевременно 22-годишният талант от Техеран държеше краката си далеч от Снайдер, за да не бъде атакуван.

"Имам големи планове за себе си, искам да постигна най-добрите резултати в тази категория", допълни Азарпира, който преди това преодоля и всичките си съперници на местно ново.