Класиците с 3 бронза, Милов най-убедителен


Класиците с 3 бронза, Милов най-убедителен
сн. bul-wrestling
14 февруари 2024

Автор: bgwrestling.bg

Класиците  приключиха с три бронза на на европейското в Букурещ, Румъния. 

Най-убедителен бе Кирил Милов, който тушира Арви Саволейнен (Финландия), 24 сек преди края, в малкия финал при 97-килограмовите. 

Съперникът му е втори от европейското през 2022-а, а Милов вече има пълен комплект медали от континентални първенства, като стана шампион преди 2 г. 

Титлата в категорията спечели именитият Артур Алексанян. На финала арменецът се наложи над руския дебютант Магомед Муртазалиев с 6:3. И прибави седма титла в богатата си колекция от трофеи.

Абу Муслим Амаев пък се справи с Мортен Торесен (Норвегия), европейски шампион от 2020-а, с 8:5 в категория до 67 кг. И защити позицията си от миналата година, когато също взе бронз.

При 82-килограмовите Айк Мнацаканян остана на крачка от подиума - пети пети, след като отстъпи на Гела Болквадзе (Грузия) с 0:9. Съперникът му е втори в Европа от 2022-а а Мнацаканян се бори в по-горната за него категория.

В първия ден на финалите Едмонд Назарян се окичи с бронз в категория до 63 кг. 
Европейското първенство не е квалификация на олимпиадата, а част от подготовката на националите за предстоящите две пресявки за игрите Париж 2024. Затова и повечето от тях стартираха в по-горни за тях категории.