„Левски“ прави център с 12 тепиха


„Левски“ прави център с 12 тепиха
сн. СК "Левски"
21 декември 2023

Автор: bgwrestling.bg
 

„Левски“ започна да обновява базата си, а след ремонтните дейности един от най-успешните клубове у нас, ще разполага с три тренировъчни зали и общо 12 тепиха. Амбицията на ръководството на клуба, е да превърне комплекс „Герена“ в един от най-модерните центрове по борба у нас, а и в Европа.

 

Две от по-малките зали вече са реновирани. Обновяването на най-голямата ще продължи след месец февруари. „Там ще бъдат разположени 8 тепиха, които вече сме платили със средства, отпуснати от Спортното министерства, и ги очакваме в края на януари", заяви олимпийският шампион Георги Мърков, който от две години е президент на клуба.

 

Тепихите идват от фирма „Суплес“, чийто основател и президент е Иван Раднев, световен вицешампион, пети на олимпийските игри и дългогодишен треньор в САЩ.

 

В следващите месеци залата ще бъде оборудвана и с част от уредите на „Суплес“.

Комплексът разполага също със сауна, планирано е изграждането на фитнес център и поставяне на кардио уреди.


Клубът развива и трите дисциплини борба – класическа, свободна и жени във всички възрасти – от подготвителни групи до мъже и жени. И в момента в залите се подготвят 200 деца, с които работят 12 треньори.


В свободния стил тренировките са поверени на двукратния световен и 4-кратен европейски шампион Серафим Бързаков. В екипа са привлечени също бившият национален селекционер Иван Цочев, както и Драгомир Стойчев, дългогодишен национал в тежка категория.

 

А работата с класиците водят Светослав Миленков и Стефан Тошев, един от първите треньори на Кирил Милов, европейски шампион и втори в света.


„Целта ни е да увеличим броя на подрастващите, които се занимават с нашия спорт, и децата да имат всички условия за пълноценна подготовка - допълни Светослав Миленков. - Навремето имахме много добър, работещ модел. Сега добре си партнираме със спортното училище „Васил Левски“, което разполага с общежитие, осигурява храна на своите възпитаници, които са от цялата страна. И на практика негласно се прилага онзи модел на централизирано обучание, който ни е носил много успехи."