Магомед тренира с младите, получи и знака на кмета


Магомед тренира с младите, получи и знака на кмета
16 май 2024

Автор: BGWrestling.bg

След като спечели олимпийска виза, Магомед Рамазанов направи няколко тренировки с младите таланти на клуб „Илия Павлов“ във Велико Търново, за който се състезава от месец октомври.

На всяко дете показа и върху какво още трябва да работи.

След пауза от над 20 години Велико Търново отново ще има състезател на олимпийски игри. За успеха таланта от Дагестан получи поздравления и от кмета Даниел Панов, който му връчи почетна значка и знамето на старопрестолния град, с пожелание да го развее на на игрите Париж 2024.

„Във Велико Търново се чувствам отлично, климатът и природата са много близки до нашите в Дагестан – каза Магомед. - И тук хората обичат борбата, имаме сходен манталитет, а и брат ми вече две години е в България. Затова не се чувствам чужденец.
Специално да благодаря на Мирослав Колев, който ми помогна да получа българско гражданство, живея при него и работи с мен. Съжалявам, че брат ми Рамазан не успя да вземе квота, искахме заедно да се борим на олимпиадата. Но той тепърва ще се доказва, има световно първенство, на което ще преследва златния медал...“

31-годишният борец уточни, че след спечелената виза в Истанбул първо се е обадил на родителите си, които са жертвали много, за да може той да се занимава със спорт, въпреки че има юридическо образование. 

"Беше трудно, защото преди това две години не се борих никъде, настройката към противниците не беше лесна - уточни той. - Но от месец януари вече имам 4 турнира, бях добре подготвен. Състезанието беше много емоционален, защото е последно, решаващо. Борих не само за себе си, а и за зяла България, отговорността бе много голяма."

Рамазанов допълни, че сега ще има кратка почивка, а от месец юни започва усилена подготовка за Париж 2024. Сред най-сериозните си съперници той отбеляза борците на Иран, Русия и САЩ.

„Ще бъде интересно – продължи Рамазанов. - Много е важно да намерим качествени спаринг партньори, важна е също физическата и психологическата подготовка. Имаме достатъчно време..."