Милов след операцията: Мечтата ми бе на билет разстояние от Париж


Милов след операцията: Мечтата ми бе на билет разстояние от Париж
30 март 2024

Автор: bgwrestling.bg

Кирил Милов направи операция в Германия . Интервенцията бе извършена от д-р Клаус Йохан. Европейският шампиони втори в света на класическата борба скъса бедрен мускул на последния лагер в Унгария. 

"Всичко започна с една мечта - написа шампионът в профила си във фейсбук. - Мечта, с която заспиваш, мечта с която се събуждаш. След Токио, мечтата ми вече не беше просто да участвам на Олимпийските игри, а да взема златен медал в Париж през 2024-а. Моментът дойде.

Тези три години чакане, бяха години на изпитания, с много трудности в личен и професионален план. Години на къртовски труд, лишения, пот и борба в залата.

След контузията ми през месец септември и невъзможността да участвам на Световното първенство, с нетърпение очаквах първата възможност - квалификацията в Баку. Бях готов. Знаех какво мога да дам от себе си и какво мога да постигна. Знаех на какво съм способен. Мечтата ми беше на билет разстояние от Париж.

Животът обаче имаше други планове за мен...

Последен лагер преди така чакания олимпийски квалификационен турнир. По време на тренировка, успях да скъсам сухожилие и два мускула на задно бедро. Една нелепа ситуация, която наложи спешна операция в Германия. Прогнозите не бяха добри и аз трябваше да приема факта, че губя шанса си за борба на Олимпийските игри в Париж 2024. Болката и разочарованието от положения труд и усилия, които отиват на вятъра, са големи. Трудно може да се опише с думи. Невъзможно е.

Уви, такава е била съдбата ми.

Тук е моментът да благодаря на доктор Клаус Йохан, който извърши операцията в Германия. Специални благодарности и на Данаил и Гриша Ганчеви за оказаното съдействие и подкрепа относно възможно най - бързото ми лечение и възстановяване, както и за цялостната подкрепа през тези години. Благодаря и на Българска федерация по борба.

"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." Волята за борба в буквален и преносен смисъл. Ще се върна по - силен от всякога! 

Благодаря за подкрепата на всички!"