Мими Христова спечели шампионския сблъсък


Евелина Николова и Биляна Дудова също с титли
Мими Христова спечели шампионския сблъсък
©bgwrestling.bg/lap.bg
6 януари 2024

Автор: bgwrestling.bg

Мими Христова спечели шампионския сблъсък, след като надигра Юлияна Янева с 3:2 на държавното първенство в Стара Загора. А с това европейската шампионка от по-долната категория стана първа в олимпийската 68 кг. 

Двете спорят за титулярното място в националния отбор и последните две олимпийски квалификации. 

Христова записа още една победа в категорията, като се наложи над София Георгиева с 6:0.

Юлияна Янева пък остана вторя. Тя спечели втората битка срещу София Георгиева с 1:0.

При 62-килограмовите триумфира Биляна Дудова. Световната и 4-кратна европейска шампионка постигна 4 категорични победи, а в една от срещите противничката й не се яви. В последния сблъсък тя победи и Християна Димитрова туш.

Другата претендентка за място в категорията Тайбе Юсеин пропусна първенството, тъй като още не е възстановена от операция. Бронзовата олимпийска медалистка обаче влезе в ролята на треньор и бе край тепиха.

Евелина Николова, трета от олимпийските игри, също стана първа. Тя не срещна никакви трудности по пътя до финал, взе две категорични победи, за да ликува при 57 кг. Първо Евелина се справи с Памела Добрева (10:0), а след това и с Несрин Сюлейманова (11:0).

След 8-месечна пауза на тепиха с титла се върна и Миглена Селишка. Европейската шампиона стана първа в най-леката категория до 50 кг след 4 победи, а на финала се наложи над Емине Осман – 10:0.

В останалите категории шампионки станаха, както следва: Ирина Бинкова (53), Сезен Белберова (55), Фатме Шабан (59), Гергана Стоянова (65), Ванеса Георгиева (72) и Жанет Немет (76).

Класирането може да видите ТУК

Пълна галерия от снимки може да видите ТУК

©bgwrestling.bg/lap.bg