Мими и Евелина са на репешаж, още три българки на тепиха днес


Мими и Евелина  са на репешаж, още три българки на тепиха днес
©bgwrestling.bg, Ю.Тодоров
20 септември 2023

 

Автор: bgwrestling. bg
Още три българки стартират участието си днес на световното в Белград.


Световната и четирикратна европейска шампионка Биляна Дудова ще има за съперничка Тай Ма Нгуен (Виетнам) на старта при 62-килограмовите.

Европейската шампионка Юлияна Янева започва с испанката Нереа Памин, пета от европейското до 23 г. през миналата година. Сблъсъкът е в категория до 68 кг.

При 72-килограмовите София Георгиева, която е рожденичка днес, ще спори с канадката Шауна Кубек. Противничката на бронзовата медалистка от европейските олимпийски игри е осма на световното през 2022-а.

Другите две наши представителки на първенството – Евелина Николова (57) и Мими Христова (65), които загубиха вчера, продължават на репешажите, след като съперничките, от които паднаха, стигнаха финалите.

Две победи делят Евелина от сблъсък за бронза, като на старта от пресявките тя ще излезе срещу Лайлокхон Собирова (Узбекистан), шампионка на Азиа от миналата година и втора от тази. Мими Христова пък очаква победителката от сблъсъка между рускинята Дондупова и албанката Дражи. При успех ще се бори за бронза срещу Татяна Паулова (Беларус).

Срещите започват от 11,30 ч наше време.

Галерия от сними може да видите ТУК

Снимките са с авторски права и при използването им е задължително упоменаването на източника:

bgwrestling.bg, Юлиан Тодоров