Мими срещу Юлияна чак на полуфиналите


Мими срещу Юлияна чак на полуфиналите
©bgwrestling.bg/lap.bg
12 януари 2024

Автор: bgwrestling.bg

Мими Христова и Юлияна Янева може да се срещнат чак на полуфиналите при 68-килограмовите на рейтинговия турнир в Загреб.

И двете започват от квалификациите и са в долната схема.

Юлияна, европейска шампионка в категорията, ще има за съперничка София Шафле (Германия), трета на Евро 2022 до 20 г. А Мими, еврошампионка от по-долната категория, ще излезе срещу 38-годишната Йелена Шалигина, бронзова олимпийска медалистка от Пекин 2008 и двукратна световна вицешампионка.

На първенството на България преди седмица двете се срещнаха още на старта в категорията, а Мими спечели срещата с 3:2. 

В същата категория София Георгиева, която е в горната част на схемата, ще излезе срещу монголката Делгермаа Енхсайхан, трета на азиатските игри през 2023-а.

В категория до 62 кг Биляна Дудова очаква победителката от срещата между шведка и хърватка.

Днес започват и мъжете в класическия стил.

Айк Мнацаканян, бронзов медалист от световни и европейски първенства, очаква победителя от квалификациите между французин и чех.
В същата категория Стоян Кубатов среща японеца Нао Кусака, бронзов медалист от последните две световни първенстви. Кубатов е пети от мондиала през 2023-а, но в по-долната неолимпийска категория до 72 кг. Двамата могат да се срещнат чак на финала.

Участието си започва и Йоан Димитров срещу беларусина Кирил Мискевич в категория до 87 кг. Съперникът му е световен вицешампион и втори в Европа, победите на „Никола Петров“ през 2022-а и на турнира участва с неутрален статут.

Срещите започват от 11 часа, финалите са от 19 часа. 

Следват схемите с българско участие   62 кг      68 кг        77 кг      87 кг

Видео от срещите на българите  може да следите на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/bgwrestle/