Младите ни класици с 4 титли в Суботица


Младите ни класици с 4 титли в Суботица
17 март 2024

Автор: bgwrestling.bg

Младите ни класици спечелиха 4 титли и 4 бронзови медала от турнира за кадети в памет на олимпийския вицешампион Рефик Мемишевич в Суботица (Сърбия). 

Тимът, воден от треньорите Николай Дачев и Мариян Бяндов, стана и първи в отборното класиране, а шампионът в тежка категория до 110 кг Денис Лазаров взе приза "Рефик Мемишевич" за най-добър състезател. Българският талант постигна три победи над представители на домакините, а на финала се справи и с френски борец. 

Първи на стълбичката се качиха още Станислав Иванов, който постигна 4 победи при 45-килограмовите, Альоша Илиев ликува в категория до 55 кг след 3 успеха, а Сергей Стоев (71) също стъпи на върха след 4 победи. 

С бронз се окичиха Калоян Иванов (48),  който в битка за бронза победи с технически туш словака Золтан Бот, от когото загуби на европейското първенство през миналата година, но в по-долната категория.

Трети се наредиха също Ясен Борисов (51), Станислав Райчев (60)  и Цветелин Ангелов (71), който изоставаше с 0:6, но направи обрат за 7:6. 

Втори в отборно класиране останаха борците на Унгария, трети са поляците. 

В надпреварата участие взеха 170 млади таланти от 13 държави, сред които представители на Австрия, Хърватия, Румъния, Албания, Чехия, Унгария, Франция....

Български съдия на турнира бе Ангел Петров.