Наш дебютант в топ 5 на сензациите в Загреб


Наш дебютант в топ 5 на сензациите в Загреб
сн. UWW
19 януари 2024

Автор: bgwrestling.bg

Махомед Рамазанов бе избран в топ 5 на най-големите сензации на първия рейтингов турнир за сезона в Загреб, завършил преди седмица.

В дебюта си за България натурализираният у нас дагестанец стигна до титлата в категория до 86 кг в свободния стил, след пет безапелационни победи. И зае пето място в своеобразната класация на Международната федерация (UWW).

Първата позиция е за иранеца Амирали Азарпира, който надви олимпийския шампион Кайл Снайдер (САЩ) и ликува с титлата в категория до 97 кг на свободния стил.

Второто място е отредено на китайката Фънг Жоу, която още на старта победи настоящата №1 в света Бусе Тосун (Турция), след това преодоля още две медалистки от първенства на планетата, за да триумфира в категория до 68 кг.

Трета е киргизстанката Айпири Кизи, която стана безапелационно първа при 76-килограмовите, като се справи с 6-кратната световна шампионка и втора на олимпийските игри Аделине Грей (САЩ), както и с Джъстин ди Стасио (Канада), също №1 в света.

Четвърти е беларусинът Абубакар Хаслаханау, който едва на 19 години, спечели първата си титла от турнир с подобен ранг след 5 победи, четири от тях бяха над състезатели от топ 20 в световната ранглиста, и ликува в категория до 97 кг на класическия стил.