Наш младок с 4 туша стана шампион на "Русенски легенди"


Наш младок с 4 туша стана шампион на
26 ноември 2023

Автор bgwrestling.bg

Младият талант Мартин Илиев превърна малшанса в шанс като се включи в последния момент в турнира "Русенски легенди" за кадети по свободна борба в крайдуванския град.

Възпитаникът на домакините от "Юнак Локомотив" се бори за тима на гостите от Украйна, заради запълнени квоти в нашия тим, и се представи подобаващо. Той излезе в тежкка категория до 110 кг за обиграване, записа 4 победи и всичките спечели с туш. А украинците станаха първи без да загубят и в четирите среща.

Илиев взе и приз "Русе" за най-атрактивен състезател, връчен му от Валентин Ангелов, национален селекционер и старши треньор на „Юнак Локомотив”.

Втори остана първият състав на България, воден от Ангел Тодоров, Симеон Стаев и Мариян Недков. Отборът постигна три победи – над Молдова, Унгария и втория тим на България с 6:4, а поражение претърпя от Украйна с 3:7.

Трети завърши отборът на Молдова, следван от Унгария и втория тим на България.

За отличията в надпреварата спориха пет отбора.

Купа „Валентин Йорданов“ бе връчена на Стефан Стефанов за най-добър състезател на турнира. Талантът също е от тима на „Юнак Локомотив“. Той получи наградата си от Стефан Николов, представител на русенската школа и бивш член на управителния съвет на БФ Борба.

С приза за най-добър рефер бе удостоен Деян Аврамов.

Турнирът се провежда традиционно от години и е в чест на славните русенски борци Валентин Йорданов, Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра и Валентин Савов, който бе сред зрителите.

В прикачения файл може да видите резултатите ТУК