По стара традиция откриха новоучредения турнир в Дупница


Над 120 млади таланти от най-силните клубове по класическа борба се включиха в надпреварата
По стара традиция откриха новоучредения турнир в Дупница
сн. Дупница спорт
1 юни 2024

Автор: BGWrestling.bg

По стара традиция - с питка, мед и сол откриха първия турнир за купа "Дупница", организиран новоучредения клуб "Марек".

Погачата отчупиха президентът на клуба Владимир Стойчев, който е и бронзов медалист от световно и европейско първенство за кадети, както и Даниел Александров, призьор от европейски първенства и двукратен носител на златния пояс "Никола Петров", сега депутат и вдъхновител на идеята за създаването на клуба.

Над 120 таланти от най-силните клубове в класическата борба у нас се включиха в надпреварата - "Левски", "Рилски спортист" (Самоков), "Миньор" (Перник), "Васил и Георги Илиеви" (Кн), „Ботев-92“ (Враца), “Стоян Николов” (Златица) и домакините от Дупница.

За най-технични състезатели бяха определени Васил Миленков (26 кг) и Петър Костадинов (38) съответно при децата първа и втора група.
Призовете за най-резултатни получиха Явор Дойнов (47) и Манол Николов (47), а за най-перспективни – Михаил Ненков (38) и Николай Бонев (73).

Схватките изгледаха европейските шампиони Миглена Селишка, Кирил Милов, Иво Ангелов, който е и №1 в света. 

А преди да започне същинската надпревара символична първа среща направиха Августин Спасов, който ще е треньор в клуба, срещу Венелин Манев, както и Александър Сашов и Кирил Маданчев. А двубоите предизвикаха много емоции сред публиката.

Снимки: Дупница спорт