Шампиони на „Кимбата“ с награди – почивка


Шампиони на „Кимбата“ с награди –  почивка
24 февруари 2024

Автор: bgwrestling.bg

Куп награди получиха участниците в 3-то издание на турнира „Николай Георгиев – Кимбата“ в Перник, който е за деца, момчета и кадети в класическата борба.

Най-атрактивни поощрения получиха носителите на наградите най-техничен, най-резултатен на турнира, както и носителят на приз „Кимбата“, а именно почивка за двама с две нощувки в комплекс „Старосел“.

Щастливците са съответно Велизар Стоянов (“Васил и Георги Илиеви”, Кн), тримуфирал в категория до 62 кг, Виктор Такев (“Миньор”, Пк), станал първи при 47-килограмовите, и Калоян Борисов, също от клуба на домакините, който стана №1 при 45-килограмовите. 

Бисер Георгиев пък бе обявен за най-добър треньор, а Александър Мишев, който се занимава с кондиционната подготовка на домакините, за най-ентусиазиран треньор.

178 млади от 21 клуба от Молдова, Сърбия, Румъния, Гърция и България спориха за отличията в надпреварата. Всеки участник също получи предметна награда, а именно мешка, а шампионите във всичките 18 категории си тръгнаха с чифт борцовки (кецове за борба) от "Суплес".

Молдовецът Денил Влад (48 кг) бе обявен за най-добър чуждестранен борец.

Схватките бяха изгледани от много от елитните ни борци от близкото минало - Георги Мърков, олимпийски шампион, Армен Назарян, двукратен олимпийски шампион, Явор Янакиев, бронзов олимпийски медалист, Стоян Добрев, европейски шампион, сега селекционер на сръбския национален отбор, Владимир Дубов, световен и европейски вицешампион. Сред гостите бе също Ангел Ленков, извел Ивет Горанова до първа олимпийска титла в каратето, както и представители на общината и на местното спортно училище.

По време на надпреварата имаше и благотворителна кампания за събирането на средства за лечението на сина на Владимир Дубов, който носи неговото име. 9-годишният малчуган страда от детска церебрална парализа и се нуждае спешно от операция.

Турнирът бе изпълнен с много настроение, интересни и интригуващи схватки, а допълнителен заряд на надпреварата даде музикално изпълнение с гайди на местен ансамбъл.

"Състезанието беше много оспорвано, конкурентно, молдовците бяха дошли с много силен отбор и спечелиха 4 титли - коментира Иво Ангелов, световен и европейски шампион, а сега президент и треньор на клуб "Миньор" (Перник). - Благодарение на нашите спонсори зарадвахме децата с много награди и съм сигурен, че този турнир ще остави у тях незабравим спомен."

В прикачения файл може да видите класирането ТУК