Шампионски тренировки със Симеон Щерев


Шампионски тренировки със Симеон Щерев
3 октомври 2023

Автор: bgwrestling.bg

Двама от най-добрите ни състезатели в момента Георги Вангелов и Микяй Наим тренираха със Симеон Щерев в неговия клуб "Левски -Симеон Щерев" в зала "Диана" в столицата.

В последно време националите работят персонално с Радослав Великов, бронзов олимпийски медалист и световен шампион, сега треньор в "синия" клуб.

Навръх 24-ия си рожден ден в заниманията се включи Октай Хасан, пети на европейско първенство до 23 г. Сега бившият национал е треньор в един от най-проспериращите клубове "Айтос".

"Когато съм тук, гледам да помагам - каза Симеон Щерев. - Съвместните тренировки и занимания са много полезни за цялата ни борба. Особено за малките клубове, където състезателите няма как да се срещнат с противниците си. През лятото нашият клуб организира лагер за деца и той беше много ползовторен. Догодина отново ще организираме. Ако други клубове имат желание и възможности, също могат да го направят. Въпросът беше някой да поеме инициативата, ние го направихме и идеята се прие много добре."

Симеон Щерев е старши треньор на женския национален отбор Азербайджан и в момента е за кратка у нас. В годините е водил мъжкия национален отбор по свободна борба. Именно под негово ръководство е и последната ни световна титла, на Михаил Ганев от 2010-а.