Шампионът Ремзи Осман: Най-категоричната титла!


Шампионът Ремзи Осман:  Най-категоричната титла!
сн. Личен архив, Р. Осман
19 октомври 2023

Автор: ИВАН АНДРЕЕВ

„Това е първата титла, която печеля по толкова категоричен начин – заяви Ремзи Осман, който стана за осми път световен шампион за ветерани. - Отстрани може и да изглежда лесно, но всички срещи бяха трудни, срещу по-тежки от мен съперници, които свалят от 68-69 килограма на 62, а пък аз качих категорията. За да ги победя, използвах ситуацията с влизане в краката и последвала мелница за туш. Но първо ги изчаках да се уморят в първата част, а във втората не ги чаках много.“


И трите срещи Резми спечели с категорична победа с туш на първенството в Лутраки (Гърция), като успехът в първата битка срещу японеца Сатоши Изумида дойде 3,12 минути, на полуфинала преодоля Робинзон Пребиш (САЩ) за 3,28 мин, а на финала се справи и с молдовеца Марин Хамоза (3,16) в категория до 62 кг на свободния стил, дивизия Д (51-55 кг).

“Не си правя планове, година за година се подготвям за първенствата – продължи Ремзи. - Но за този шампионат доста трудно беше, защото имам и много други ангажименти. Но когато човек това, което прави, винаги намира време за тренировки.“

Ремзи е изпълнителен директор в клуб „Лютви Ахмедов“ в Разград и в същото време води тренировките на подрастващите три пъти в седмицата. А когато е в залата, тя е пълна и с деца, и с родители.

„За децата е много мотивиращо, когато работим заедно и виждат какво съм постигнал на тепиха – допълва Ремзи, който също има собствен бизнес, а досега бе и общински съветник и председател на спортната комисия в града.- И това много ме радва, че мога да им бъда добър пример."

Във впечатляващата си визитка шампионът има 14 медала от световни първенства за ветерани, от тях 8 титли, 5 сребърни и едно бронзово отличие. С това той защити и титлата си от миналата година на първенството в Пловдив.