Симеон Щерев се завръща в олимпийската ни делегация


Симеон Щерев се завръща в олимпийската ни делегация
©bgwrestling.bg/lap.bg
26 юни 2024

Автор: BGWrestling.bg

Симеон Щерев се завръща в олимпийската ни делегация за игрите Париж 2024. 

Световният и трикратен европейски шампион от няколко месеца работи с Биляна Дудова (62 кг), която в Баку през април взе квота. 

За последно той бе начело на националния ни тим в периода 2008-2012 г. Под негово ръководство Станка Златева, Радослав Великов и Михаил Ганев постигна най-големите си успехи. 

Днес Българският олимпийски комитет утвърди делегацията за най-големия спортен форум на планетата, който започва точно след месец, на 26 юли.  Схватките в борбата са от 5 до 11 август. 

Във френската столица сили ще мерят още Юлияна Янева (76), Айк Мнацаканян (77) и Семен Новиков (87) в класическия стил, както и Магомед Рамазанов (86) в свободния. 

Янева ще бъде с личния си треньор Серафим Бързаков, класиците тръгват със Сослан Фарниев и Емил Будинов, а Валентин Ангелов ще бъде в ъгъла на Рамазанов. 

Лекар на цялата делегация е д-р Стефан Стругаров, дългогодишен доктор на националните ни отбори и член на Медицинската комисия към Международната централа по борба. 

В Париж страната ни ще бъде представена от 45 състезатели в 15 вида спорт. На предишните игри България бе с 42 спортисти в 14 дисциплини.