Славни борци изгледаха турнира "Никола Петров" за деца


Славни борци изгледаха турнира
9 декември 2023

Автор: bgwrestling.bg

Славни борци изгледаха турнира за деца "Никола Петров" в Горна Оряховица, който бе по случай 150-годишнина от рождението на именития борец, 50 г. от откриването на залата, носеща неговото име и 30 г. от преучредяването на местния клуб "Локомотив".

Сред гостите бяха Армен Назарян, Явор Янакиев, Иво Ангелов, Румен Павлов, Александър Костадинов, Нено Ненчев...

Приз "Никола Петров" бе връчен на представителя на домакините Митко Минов ("Локомотив", Г. Оряховица), който стана шампион в най-леката категория до 26 кг.

За най-техничен състезател бе обявен Симеон Великов, син на Радослав Великов, №1 в света и бронзов олимпийски медалист. Състезателят на столичния "Симеон Щерев - Левски" стана първи в категория до 32 кг, а наградата за най-резултатен борец получи Давид Петров ("Олимпиец", Търговище), който преодоля конкуренцията в категория до 35 кг.

134 таланти от 28 клуба от Турция, Македония и България спориха за отличията.

Всички призьори получиха и книга „150 години Никола Петров“.

Старт на турнира даде кметът Николай Рашков.

По време на откриването по случай кръгли годишнини бяха наградени с плакети Иван Шавов, първият носител на златния пояс "Дан Колов" и Недялко Недялов, президент на клуб "Дан Колов" (Eлена). Наградите им бяха връчени от Али Пъръшмолла, спортен директор на федерацията и главен секретар на турнира.

Класирането може да видите ТУК