Три награди за борбата в ЦСКА, гимнастиците напуснаха


Три награди за борбата в ЦСКА, гимнастиците напуснаха
сн. Спортал
1 февруари 2024

Автор: bgwrestling.bg

Борбата взе три награди на годишното тържество на Обединени спортни клубове ЦСКА.

Едмонд Назарян и Мими Христова са спортисти №1, съответно при мъжете и жените за 2023 г. И двамата за втори път станаха европейски шампиони, а Христова прибави и бронз от световното.

Назарян получи отличието си от именития си баща Армен Назарян на церемония във Военния клуб в столицата. Христова отсъстваше, заради лагер с националния тим. Нейният приз получи личният й треньор Петър Касабов от европейския шампион Георги Янчев.

„Тази година ще вложа всичко от себе си, за да спечеля и олимпийска квота“, каза Назарян.

Освен това тимът по борба бе избран за победител в комплексното класиране, както и този на женския волейболен състав, завършил втори в Националната лига.

За Отбор на годината са определени също 2 тима - на волейболистките и футболния, втори в Първа лига.

Бяха отличени още ватерполисти и хокеисти.

Клубът на ЦСКА по спортна гимнастика обаче напусна сдружението на Обединените армейски спортни клубове. Причината е, че нито един от състезателите и треньорите не бе отличен на годишното тържество.

„Напускаме заради неуважение към нашия труд и спортните резултати”, обявиха от клуба.

„Червените“ имат 8 представители в националния отбор, а Димитър Димитров е финалист на европейско и световно първенство, както и на световни купи. Наставникът на ЦСКА Милко Танкушев е също селекционер на представителия тим, под негово ръководство Кевин Пенев взе единствената засега олимпийска квота в този спорт.