Турнир „Иво Ангелов“ събра елита на борбата


Турнир „Иво Ангелов“ събра елита на борбата
14 октомври 2023

Автор: bgwrestling.bg

 

Осмото издание на турнира „Иво Ангелов“ събра елита на борбата.

 

Над 100 малчугани от 4 държави - САЩ, Северна Македония, Сърбия и България спориха за отличията в пернишката зала „Металург“. На тепиха излязоха и представители на 17 водещи наши клуба в класическия стил.

 

Схватките изгледаха куп шампиони и медалисти от големи първенства - Армен Назарян, Валентин Райчев, Янко Шопов, Стоян Добрев, Явор Янакиев, Нено Ненчев, Биляна Дудова, Даниел Александров, който сега е депутат. Кирил Милов също бе в залата. Световният вицешампион все още е с обездвижен крак. Заради травмата националът пропусна първенството на планетата в Белград през септември.
 

Надпреварата бе за деца, момчета и юноши.

 

Наградата за най-техничен борец получи Данимир Йорданов. Представителят на домакините от „Миньор“ (Перник) стана първи в категория до 48 кг при момчетата, като във финалната схватка преодоля Мариян Боянов (“СептемвриСф).

 

С приза за най-резултатен борец бе удостоен Иван Иванов (САЩ). Синът на световния вицешампион Иван Раднев, създател на „Суплес“, триумфира при 68-килогамовите, също при момчетата. В решителната среща младият талант се справи и със сърбина Данило Аксентиевич (“Партизан”).


Всички шампиони бяха наградени със спортни ластици на фирмата „Суплес“, връчени им от Иван Раднев.
 

По време на турнира домакините наградиха Бисер Георгиев, бивш помощник треньор в националния отбор, а сега треньор в местния клуб, по случай 50-годишния му юбилей. Почетен плакет получи и кметът Станислав Владимиров за приноса му в развитието на борбата в града.

 

Сред гостите бяха още Кирил Андонов, зам.-ректор на НСА и Валери Стоилов, директор на спортното училище в Перник.

 

Преди турнира Иван Раднев направи лагер със състезателите от „Миньор“ (Перник), които ще се подготвят по неговата методика и с уредите на „Суплес“. Залата е оборудвана почти изцяло с новите уреди, предстои да пристигнат още от Щатите. А през ноември ще бъде официалното отриване на залата, която ще е най-модерната у нас и с всички условия за пълноценна подготовка.

 

„Имаше доста интересни и оспорвани срещи, благодарение на силната конкуренция – каза основният организатор Иво Ангелов, световен и европейски шампион. - Турнирът вече се утвърди в календара, като търсено и чаконо състезание сред подрастващите. И това много ме радва. Благодаря на всички наши треньори и клубове, които отделиха от времето си и уважиха състезанието, както и на гостите от чужбина. Специално благодаря на Иван Раднев, който избра да работи с нашия клуб. Особено са доволни нашите деца. Те ще имат уникална възможност да се подготвят при най-добрите условия и да тренират по най-съвременната методика. Пожелавам им да стават все по-добри и да сбъдват мечтите си.


Главен съдия на турнира бе Петър Дойнов, а главен секретар - Али Пъръшмолла.

 

Класирането може да видите ТУК