За първи път връчиха приз „Кривиралчев“


За първи път връчиха приз „Кривиралчев“
12 септември 2023

Автор: bgwrestling.bg

Николай Кашинов стана първият носител на приза „Филип Кривиралчев“ за най-добър треньор. Той му бе връчен на турнира „Георги Райков“ в Копривщица от дъщерите на именития треньор Анелия и Антоанета.

Кривиралчев е начело на националния отбор 10 години (1967-1977) и за това време състезателите печелят 82 медала от големи първенства, като само титлите са 33.

Кашинов и „Рилски спорист“ (Самоков) взеха участие в 12-то издание на надпреварата в класическия стил за кадети.

Схватките бяха на открито, в двора на училището. А срещите изгледаха много от именитите ни борци - Георги Мърков, Стоян Балов, Андрей Димитров, Нено Ненчев, Петър Тенев, Емил Манолов, Саво Христов, Младен Младенов...Сред зрителите бе и Бобе Доросиев, също един от най-успешните ни треньори в националния отбор, както и семейството на Георги Райков.

На тепиха, заобиколен от възрожденски къщи, излязоха близо 70 състезатели от 12 клуба. Мартин Шишеков от „Локомотив“ (Пд) бе определен за най-добър борец на турнира, след като преодоля конкуренцята в категория до 80 кг.

Следват останалите шампиони:
45 кг Станислав Иванов, “Левски”
60 кг Кристиян Миленков, „Левски“
65 кг Луо Стефанов, „Рилски спортист“, Самоков
71 кг Цветелин Ангелов, Плевен
92 кг Радослав Василев, ЦСКА
110 кг Антонио Таков, ЦСКА
125 кг Слав Василев, „Локомотив“, Пд

Надпреварата е в памет на Георги Райков, олимпийския шампион в класическия стил от Москва 80, който през 2006-а бе покосен от инфаркт по време на тържествата в Копривщица по случай 35-та годишнина от спечелването на световната отбора титла в София (1971).