Загреб събира най-добрите ни борци в една категория


Загреб събира най-добрите ни борци в една категория
©bgwrestling.bg/laр.bg
9 януари 2024

Автор: bgwrestling.bg

Загреб събира най-добрите ни борци в една категория на рейтинговия турнир. А именно Рамазан Рамазанов и Иван Стоянов в свободния стил (74 кг); Иво Илиев и Абу Муслим Амаев в класическия (67 кг), Айк Мнацаканян и Стоян Кубатов, също при класиците (77), а при жените Мими Христова, Юлияна Янева и София Георгиева ще спорят при 68-килограмовите.

Срещите започват от утре, 10 януари. И за разлика от други състезания, елиминациите и финалите ще са в един ден. Старът е от 11 часа, финалните битки са от 19 ч българско време.

Надпреварата носи точки за световната ранглиста, според която състезателите ще бъдат поставени в основната схема на европейското първенство и на олимпийските игри.

Турнирът ще бъде първи на международния тепих за Миглена Селишка, която се възстанови от тежка операция. Европейската шампионка ще излезе при най-леките до 50 кг.

В надпреварата ще се включат и титулярите в останалите категории Георги Вангелов (57 кг), Микяй Наим (65), Георги Иванов (125) в свободния стил и Едмонд Назарян (60) кг в класическия.

Дебют на подобен форум за България ще направи Магомед Рамазанов, брат на Рамазан Рамазанов, който преди дни стана шампион на страната в категория до 86 кг на свободния стил. В състава са още Николай Димитров (70) в свободния стил и Йоан Димитров (87) в класическия. 

Наш съдия на турнира ще бъде Димитър Чифудов.

Над 550 борци от цял свят ще спорят за отличията в Загреб.

След приключване на състезанието националите по класическа борба, водени от Емил Будинов и Емил Иванов, ще останат на лагер в Хърватия до 27 януари.

Жените са водени от треньорите Петър Касабов, Радослав Великов и Серафим Бързаков, а свободняците от Валентин Ангелов и Диан Динчев.