Рамазан е на крачка от еврофинала в Букурещ


Рамазан е на крачка от еврофинала в Букурещ
©bgwrestling.bg/laр.bg
16 февруари 2024

Автор: bgwrestling.bg

Рамазан Рамазанов е на крачка от европейския финал в Букурещ. 

Сребърният медалист от миналогодишното първенство постигна две победи до момента в категория до 70 кг на свободния стил. Но първата бе инфарктна. Дагестанецът с български паспорт загуби първата част с 0:5 от Фати Вежсел (Македония), но след това успя да изравни и да обърне срещата за 7:6.

На четвъртфиналите Рамазанов не остави шансове на азера Канан Хейбатов, трети от световното до 23 г., като се наложи с 9:5. 

Така в полуфиналите, които започват от 16,45 часа, националът ще излезе срещу грузинеца Акаки Кемертелидзе. 

Останалите ни представители днес загубиха и очакват съперниците им да ги изтеглят на репешажите за бронза - Ивайло Тисов (57), Микяй Наим (65), Мирослав Киров (79) и Ахмед Батаев (97). 

При жените Юлияна Янева постигна бърза победа за 29 сек срещу Илана Кратиш (Израел) - технически туш с 10:0 в категория до 72 кг.. И за бронза ще излезе тази вечер срещу Анастасия Алпиева (Украйна). 

Тайбе Юсеин не успя да преодолее репешажите. Капитанката на националките бе туширана от Кадрие Аксой (Турция). Световната и трикратна европейска шампионка се върна на големия тепих след близо 2-годишно лечение на травма и две операции от дискова херния. 

А Биляна Дудова не получи втори шанс и отпадна в категория до 62 кг. 

Така тази вечер на финалите освен Юлияна Янева, ще излезе и Евелина Николова в битка за титлата при 57-килограмовите. 

Финалните срещи са от 18 часа. 

До момента тимът ни има и три бронза, спечелени от мъжете в класическия стил - на Едмонд Назарян (63), Абу Муслим Амаев (67) и Кирил Милов (97).