Вангелов срещу молдовец на старта на Евро 2024


Вангелов срещу молдовец на старта  на Евро 2024
©bgwrestling.bg/laр.bg
16 февруари 2024

Автор: bgwrestling.bg

Георги Вангелов започва с молдовеца Леонид Колесник при 61-килограмовите на европейското първенство по борба, свободен стил в Букурещ, отреди жребият. 

Съперникът му е седми от европейски първенства, докато бълhаринът е пети на олимпийски игри, зад гърба и има и три бронза от континентални шампионати. 

При 74-килограмовите Иван Стоянов стартира срещу състезаващия се за Белгия Ибрахим Велиев, който още няма отличия от големи първенства. 

Дебют на голямо първенство за България ще направи дагестанецът Магомед Рамазанов, чийто съперник в първия кръг при 86-килограмовите ще бъде грузинецът Владимери Гамкрелидзе, световен вицешампион от 2023-а. Миналия месец Рамазанов стана първи на турнира Гран при в Загреб. В утрешния ден неговият по-малък брат Рамазан Рамазанов ще спори за бронза в категория до 70 кг. 

Другият дебютант в отбора ни - Ален Хубулов (125 кг) ще стартира срещу Джордж Ерхан (Молдова), чиято последна изява е от 2022 г. 

А Магомед Батаев започва с Джошуа Мородион (Германия) в категория до 92 кг. 

В съботния ден до репешажите от днешите категории стигна само Мирослав Киров (79 кг).

В отсъствието на двукратния олимпийски шампион Абдулрашид Садулаев, който бе спрян на летището в Букурещ и върнат в страната си, до финала при 97-килограмовите стигнаха азерът Магомедхан Магомедов  и Гиви Мацарашвили (Грузия). Двубоят е повторение на миналогодишния финал, спечелен от грузинеца.

Схватките започват от 10,30 часа.

Финалите са от 18 часа.

Следват схемите   61 кг    74 кг    86 кг    92 кг   125 кг